LED Nordic gjør en positiv forskjell for å passe på miljøet og oss selv. . Det er derfor viktig for oss at våre produkter ikke belaster kloden unødvendig, og at våre produkter er av god kvalitet. Det er ikke kun selve produktet, vi ser på, når vi snakker om miljøet, men også mange andre parametre. Det kan du lese om her.


Hvordan er LED stearinlys miljøvennlige?

Hvis du tenner et ekte stearinlys, tilfører du opp mot 1000 ganger så mange partikler og røykgasser (kvelstoffdioksid) til inneklimaet i forhold til ingen lys. LED stearinlys er miljøvennlige, fordi du slipper sodpartikler og røyk, som det er ved et ekte stearinlys.

 

 

Stearinlys er både usunne for vår kroppe og klode, når sot og røyk sprer seg i hjemmet. Mange kan rent faktisk heller ikke tåle ekte ekte stearinlys, og noen tørr heller ikke å slå på ekte stearinlys i frykt for å glemme å slå av dem. Derfor har vi skapt et miljøvennlig miljøvennlig alternativ, hvor hyggen fremdeles er i høysetet.

Hvordan er emballasjen miljøvennlig?

Siden vi skapte LED Nordic, har det skjedd mye. Nå er utviklingen kommet til vår emballasje, hvor vi tar et grønt syn på materialene. Vi forventer at alt vår emballasje i fremtiden er miljøvennlig, men det er en prosess som tar tid. Vi skal jo starte et sted – og her forteller jeg deg, hvor langt vi er:

 

Hva består emballasjen av?

Våre produkter blir levert i papp. Vi har minimert forbruket av papp uten å gå ned på beskyttelsen, når produktene sendes. På den måten er det ikke et unødvendig forbruk. Alt vår emballasje kan resirkuleres, så lenge det blir sortert riktig etter bruk.

 

Enkelte materialer kan fort bli utropt som syndere, f.eks. plast i mediene. Men noen ganger kan plastisk faktisk være det mest bærekraftige bærekraftige alternativ, så lenge vi sorter det riktig og ikke lar det ende i naturen, hvor det ikke kan brytes ned.
Derfor bruker vi i noen tilfeller plast i vår emballasje for å beskytte produktene best mulig. Til gjengjeld bruker vi det mest rene plastisk som typene PP, PET og PE.

 

Som beskyttelse på vår nye produkter bruker vi et støtdempingsmateriale som heter EPE. Det beskytter lysene under sending, så det på ingen måte kommer skade på produktet. Materialet er miljøvennlig, da det kan resirkuleres i andre produkter.Hvordan er batterier miljøvennlige?

Batterier blir ofte utropt til skurke, når det kommer til miljøet. Men det er faktisk rett misvisende. Batterier inneholder nyttige råstoffer, som f.eks. jern, mangan og tungmetaller – og de kan resirkuleres.

 

Noen batterier er også mer mer miljøvennlige enn andre. Hos Lednordic forhandler vi Fujitsu alkaline-batterier som laget etter de høyeste internasjonale standarder på området. Det er brukt et minimum av råstoffer til glede og gagn for miljøet. Samtidig har de et helt unikt anti-lekkasje design, som beskytter det utstyret, batteriene benyttes i, litt bedre enn andre gode batterier.

 

Hvordan resirkulerer du batteriene?

Selv om de fleste nok er klar over at batterier ikke skal i søppelbøtten, havner nesten 40% av nordmennen batterier nettopp i søppelbøtten.

 

Selv om er det umiddelbart mer bekvemt akkurat at kaste batteriet i den søppelbøtte, som står i nærheten, så er det på ingen måte bekvemt for miljøet i det lange løp. Batterier skal avleveres til gjenbruk.

Det behøver slett ikke å være så omstendelig at resirkulere sine batterier. Du kan bare ha en beholder der hjemme, hvor du løpende kommer dine brukte batterier i. Når den er full, kan du ta den med på gjenbruksstasjonen, en dag hvor du likevel skal opp dit eller kjører veien forbi. Den tiden det koster ekstra for deg er marginal, i forhold til forskjell du gjør for miljøet.


Hvorfor avlevere batterier til gjenbruk?

Brukte batterier er skadelige for naturen og grunnvannet, hvis du kaster dem i søppelbøtten og ikke til gjenbruk.

Du er med på å sikre at nyttige råstoffer som jern, mangan og tungmetaller blir resirkulert
Hvis de ender i din søppelbøtte, blir de brent, og de gode råstoffer går tapt.

Batterier som avleveres, blir sendt til anlegg, hvor råstoffene blir utvunnet og resirkulert.

 

 

Takk for interessen din i LED Nordic. Vi oppdaterer løpende denne siden, når vi har blitt klokere. Har du ideer til, hvordan vi kan bli enda grønnere eller har inputs til vår forretning– så skriv dem gjerne til sophie@lyshygge.dk. Kan du ha en skjønn dag!

Bla gjennom kategoriene våre